Nieuws

Overname Cluistra

Overname Cluistra   Emil Frey Nederland dochter Wittenberg de Bois Holding BV, heeft Autobedrijf Cluistra Nieuwegein BV overgenomen. Hiertoe hebben partijen een overeenkomst ondertekend. Ook Cluistra Lease BV maakt onderdeel uit van de overname. Cluistra is sinds 1979 Hyundai dealer en daarmee één van de oudste Hyundai dealers van Nederland. Naast Hyundai voert Cluistra ook het… Lees verder »

Overname Henri & Herman

Overname Henri & Herman

Overname Henri & Herman   Emil Frey Nederland-dochter Nefkens is voornemens alle activiteiten over te nemen van Henri & Herman. Hierover bereikten partijen afgelopen woensdag een akkoord. Henri & Herman vertegenwoordigt in Midden-Nederland met 8 vestigingen de Stellantis-merken Opel, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Alfa Romeo en Abarth. Henri & Herman eigenaar Geerlof Stam is… Lees verder »

Webstores en Emil Frey werken samen aan de ontwikkeling van Datamotive

Emil Frey Nederland kiest voor Webstores’ Datamotive

Emil Frey Nederland kiest voor Webstores’ Datamotive Emil Frey Nederland, één van de grootste automotive retail organisaties van Nederland, en Webstores Digital Partner, marktleider binnen de Automotive branche op het gebied van de realisatie van digitale platformen, gaan een unieke langdurige partnership aan. Webstores is in 2022 gestart met de realisatie van Datamotive I Mobility… Lees verder »

Emil Frey neemt belang in EV-Solutions

Emil Frey neemt belang in EV-Solutions Emil Frey Motors BV, een dochter van Emil Frey Nederland NV heeft per 1 december 2022 een 50% belang in EV-Solutions BV genomen. EV-Solutions B.V. is in 2014 opgericht door Tsjeard Mast en gevestigd in Drachten. Het bedrijf is ontstaan vanuit een grote passie en een rotsvast geloof in… Lees verder »

Overname ABD Holding B.V.

Emil Frey Nederland dochter Terwolde Holding BV is voornemens ABD Holding B.V. over te nemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord. De ABD Groep vertegenwoordigt in Friesland de merken Renault, Dacia en Nissan. Met Nissan is men ook actief in de provincie Groningen (Stadskanaal) Daarnaast heeft de ABD Groep met Qarnet en James Autoservice… Lees verder »

Overname de Beier

Ekris Retail is voornemens BMW en MINI dealer De Beier over te nemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord. De Beier is sinds 1982 BMW dealer en gevestigd in Heerenveen.   De Beier eigenaar Sybren van der Goot is blij met de overname. “De Ekris cultuur ligt dicht bij die van De Beier, belangrijk… Lees verder »

Emil Frey start met Express check-in zuil bij dealer Terwolde Renault in Assen

Met unieke extra service kunnen klanten hun auto snel en eenvoudig digitaal inchecken tijdens hun bezoek aan de werkplaats. Samen met haar dealerbedrijven werkt Emil Frey Nederland al enige tijd aan het digitaliseren van het Aftersales proces. Deze meest recente innovatie binnen dit proces, de Express check-in zuil , is afgelopen week bij onze Terwolde… Lees verder »

Overname Keram

Emil Frey Nederland dochter Ekris is voornemens BMW, MINI en BMW Motorrad dealer Keram over te nemen. Keram is sinds 1966 BMW dealer en heeft vestigingen in Heerlen en bij Maastricht-Airport. De huidige directeuren Ralph Kerres en John Meessen zijn blij met de overname: “schaalvergroting is essentieel om ook in de toekomst succesvol te blijven…. Lees verder »

Bundeling krachten Stellantis dealers in regio Eindhoven.

Emil Frey Nederland; dochter Nefkens BV, neemt per 1 november de Opel, Citroën en DS activiteiten van de Driessen Autogroep in Eindhoven over. Tot de overname behoren ook de Opel activiteiten in Oirschot.   De Driessen Autogroep werd in 1964 opgericht en is in Brabant uitgegroeid tot een speler van formaat. Emil Frey bestuursvoorzitter Simon… Lees verder »

Overname Autoplanning

Emil Frey Nederland NV neemt de in Almere gevestigde leasemaatschappij Autoplanning over. Algemene Leasemaatschappij Autoplanning BV is in 1997 opgericht door directeur en aandeelhouder Wil Uitenbroek. Onder leiding van Uitenbroek heeft het bedrijf altijd een eigen kijk op autoleasing gehad. Niet gebonden aan een merk of bank en met alle ruimte om flexibel in te… Lees verder »

Overname Autobedrijf Oving

Emil Frey Nederland dochter Terwolde Holding BV, is voornemens Renault en Dacia Dealer Oving over te nemen. Hiertoe hebben partijen afgelopen vrijdag een akkoord bereikt. Autobedrijf Oving is opgericht in 1962 en werd in 1982 Renault dealer. Sindsdien is Oving uitgegroeid tot een sterke regionale speler met vestigingen in Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord. Daarnaast… Lees verder »

Onze maatregelen tijdens de Corona-uitbraak

Onze maatregelen tijdens de Corona-uitbraak U vertrouwt op ons voor uw mobiliteit. Nu Nederland volop getroffen wordt door de uitbraak van het Coronavirus, realiseren we ons hoe belangrijk het is dat wij ook in deze periode uw mobiliteit kunnen garanderen. In deze onzekere tijden begrijpen wij volledig dat u misschien aarzelt om één van onze vestigingen… Lees verder »

Auto Flevo is uitgeroepen tot ‘Audi Dealer van het Jaar 2020’

Auto Flevo is uitgeroepen tot ‘Audi Dealer van het Jaar 2020’ Dit werd bereikt door het behalen van zeer hoge scores tijdens de jaarlijkse Audi dealer van het Jaar verkiezing. Auto Flevo scoorde op alle fronten hoog, maar kwam vooral sterk voor de dag met zijn zeer hoge klantwaarderingen op het gebied van verkoop en… Lees verder »

Activiteiten Autobedrijf Van Bennekom naar Pouw

Met ingang van 17 januari 2020 heeft Pouw de activiteiten en medewerkers van Autobedrijf Van Bennekom te Heerde overgenomen. De vestiging in Heerde is per gelijke datum gesloten. Pouw heeft een uitgebreid netwerk dealervestigingen in Gelderland en Overijssel. Het feit dat de automotivebranche zich op dit moment bevindt in een landschap van ingrijpende veranderingen. Hebben de… Lees verder »

Uitbreiding activiteiten Pouw

Uitbreiding activiteiten Pouw Harderwijk 8 oktober, vandaag heeft Pouw overeenstemming bereikt over de overname van Auto Flevo BV te Harderwijk. Auto Flevo BV is actief met de merken Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens en is de officiële dealer voor de regio Noord West Veluwe. Auto Flevo BV heeft in Harderwijk een 3-tal vestigingen. Het Volkswagen… Lees verder »

Emil Frey neemt belang in Qoets.nl

Emil Frey Nederland neemt per 1 januari 2019 een belang van 50% in Qoets.nl Qoets.nl is in 2011 opgericht en richt zich vooral op de verkoop van jong gebruikte auto’s uit het premium segment. De dienstverlening van Qoets.nl is gebaseerd op een uniek online concept, waarbij de oriëntatie en aanschaf van een nieuwe auto gebeurt… Lees verder »

POUW EN AUTOHAAS FUSEREN

Emil Frey Nederland fuseert per 1 juni 2019 haar dochterbedrijven Pouw en Autohaas. Na de fusie gaat de onderneming onder de naam Pouw verder. Na de overname van de Autohaas bedrijven per 1 augustus 2018 door Emil Frey Nederland NV is er door de directies van Pouw en Autohaas gewerkt aan het opzetten van één nieuwe… Lees verder »

Het Erkend Duurzaam Plus Certificaat werd aan René Roggen overhandigd door Dolf Teuwen

Dealerbedrijven van Emil Frey Nederland opnieuw Erkend Duurzaam Plus

Dealerbedrijven van Emil Frey Nederland opnieuw Erkend Duurzaam Plus   Per januari 2019 zijn Emil Frey Nederland en haar dealerbedrijven opnieuw Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Al vanaf 2013 zijn de dealerbedrijven Erkend Duurzaam gecertificeerd en vanaf 2016 Erkend Duurzaam Plus. Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidsprogramma van de mobiliteitsbranche dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor… Lees verder »

PGA Nederland voortaan Emil Frey Nederland NV

Veenendaal, 15 Februari 2019 – Emil Frey Nederland NV is vanaf 14 februari de nieuwe naam voor de activiteiten van PGA Nederland. Deze naamsverandering is een direct gevolg van de overname door de Zwitserse Emil Frey Groep in juni 2017.   Emil Frey, een in 1924 opgericht familiebedrijf, is mede door de overname van PGA… Lees verder »

Pouw levert 70 Volkswagen Transporters af aan Taxi Baan

Pouw Automotive levert iedere maand behoorlijk wat auto’s af, maar 70 stuks in één keer is ook voor de Volkswagen, Audi en SEAT dealer enorm bijzonder. Op 30 augustus mocht Pouw in samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services de sleutels van 70(!) Volkswagen Transporters overhandigen aan Mark & Henk Baan, van Taxi Baan in Rijssen…. Lees verder »

PGA Nederland voornemens Autohaas over te nemen

Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen bedrijfswagens dealer, Autohaas wordt overgenomen door PGA Nederland NV. Autohaas heeft vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Ook het bij de groep behorende schadecentrum Apeldoorn maakt deel uit van de overname. De tot de groep behorende leasemaatschappij XLLease wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services BV. Bestuursvoorzitter van PGA… Lees verder »

UAS – leverancier van het jaar!

UAS Schadeherstel is door Noordlease verkozen tot leverancier van het jaar! Noordlease heeft een uitstekende samenwerking met zijn leveranciers maar sommige leveranciers doen het nét iets beter dan anderen. Deze verkiezing ‘’Leverancier van het jaar’’ wordt door Noordlease sinds 2012 jaarlijks georganiseerd. Zeer proactief UAS Schadeherstel heeft bewezen een zeer proactieve en meedenkende partner voor Noordlease… Lees verder »

PGA verkoopt Nefkens Oost en koopt Emerpark Citroën Amersfoort en Hilversum

Per 13 november 2017 verkoopt PGA Nederland de activiteiten van Nefkens Oost. Tegelijkertijd neemt PGA Nederland van Autopalace Zwolle BV de Emerpark Citroën-dealerbedrijven in Amersfoort en Hilversum over.

BMW Concept X7 iPerformance

BMW presenteerde op de IAA in Frankfurt gisteren de Concept X7 iPerformance. Deze X7 is een grote SUV waarvan daadwerkelijk een productieversie komt.

Nieuwe Renault Scénic ook als luxueuze INITIALE PARIS uitvoering

Nieuwe Renault Scénic ook als luxueuze INITIALE PARIS uitvoering. In september in de showroom bij Terwolde Renault.

Hyundai Kona deze zomer bij Wittenberg

Komende zomer staat de Hyundai Kona bij Wittenberg. Er komen steeds meer details naar buiten over deze nieuwste Hyundai-telg, die zal worden geplaatst in het B-segment.

Overname PGA Group SAS door Emil Frey definitief.

Per 1 juni 2017 is de al eerder aangekondigde overname van PGA Group SAS door Emil Frey definitief. Met activiteiten in 13 Europese landen is Emil Frey een van de grootste spelers in Europa. Door de overname van PGA wordt deze positie nog verder versterkt!  

BMW brengt i3 Carbon Edition als limited edition

BMW introduceert een speciale limited edition van de BMW i3. De Carbon Edition komt in een oplage van 50 stuks en is speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt.

Alle PGA-schadebedrijven in één keer BOVAG-erkend

De schadeherstelbedrijven van PGA Nederland voldoen aan de kwaliteitseisen van BOVAG Schadeherstelbedrijven en hebben als bewijs daarvan het bijbehorende certificaat ontvangen.

Jos Hogeland, verantwoordelijk voor MVO binnen PGA Nederland

PGA Nederland officieel Erkend Duurzaam Plus

PGA Nederland is vanaf heden met al haar bedrijven Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Daarmee wordt naast de milieuaspecten ook gekeken naar de afvalstromen en het energiebeleid van een bedrijf.

BMW start met slimme laadassistent

BMW start deze maand met de slimme laadassistent Digital Charging Service voor de elektrische auto’s.

Audi kondigt vernieuwing aan

Audi gaat zijn modelprogramma de komende jaren verregaand vernieuwen, introduceert diverse elektrische auto’s en zal nieuwe, digitale activiteiten ontplooien.

Peugeot 3008 is Car of the Year 2017

Bij de internationale verkiezing van Auto van het Jaar 2017 (Car of the Year, COTY), is de Peugeot 3008 door Europese autojournalisten uitgeroepen tot winnaar.

Peugeot presenteert Instinct Concept in Geneve

Op de Autosalon van Genève, die op 9 maart begint, presenteert Peugeot de Instinct Concept, een zelfrijdende auto.

Honda Civic

Prijzen nieuwe Honda Civic zijn bekend

Prijzen nieuwe Honda Civic zijn bekend. De prijzen van de Civic Hatchback beginnen bij net iets boven de € 24.000.

Prijzen Peugeot 5008 zijn bekend

Peugeot heeft de prijs van de nieuwe 5008 bekend gemaakt. De SUV die in het C-segment valt en maarliefst 7 zitplaatsen heeft, is leverbaar vanaf € 32.660.

Volkswagen I.D. als concept car in Parijs

Op de Autosalon van Parijs, van 1 t/m 16 oktober, staat bij Volkswagen de nieuwe I.D. centraal, een emissievrije concept car die over 4 jaar in productie gaat.

Nieuwe dimensie: Peugeot 5008 SUV

De nieuwe Peugeot 5008 is een ruime C-segment SUV met 7 zitplaatsen.

Audi Q6 e-tron

Audi zet stevig in op elektrisch rijden

Net als moederbedrijf Volkswagen gaat Audi vol mee in de ontwikkeling van elektrische auto’s.

PGA Nederland stijgt naar 2e plek in dealerholding top 100

PGA Nederland registreerde in 2015 meer dan 20.000 nieuwe auto’s en steeg daardoor van de vierde naar de tweede plek.

Honda Civic Type R breekt records op Europese circuits

Honda wil de prestaties van de Civic Type R in heel Europa laten zien. Daarom stuurde Honda de Type R langs de bekendste Europese circuits om de proef op de som te nemen.

Renault introduceert Twingo GT: de sportieve stadsauto

Met de Twingo GT introduceert Renault een nieuwe, sportieve stadsauto in het A-segment.

Nieuwe elektrische Peugeot met 450 kilometer actieradius

Het moederbedrijf van Peugeot, PSA, komt tussen 2019 en 2021 met nieuwe elektrische modellen.

De nieuwe Peugeot 3008

Nieuwe Peugeot 3008: de compacte SUV

De nieuwe Peugeot 3008 staat voor een krachtige stijl, sterke beleving en slimme technologie. Het uiterlijk kenmerkt zich door de nieuwe designstijl van Peugeot.

BMW komt met nieuwe viercilinders BMW 1 en 2 Serie

In juli introduceert BMW nieuwe motoren voor de 1 en 2 Serie. Ze staan garant voor meer vermogen bij een lager verbruik.

Overname Pouw Automotive door PGA definitief

Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagen dealer Pouw Automotive is overgenomen door PGA Nederland NV.

Nefkens Midden en Koot bundelen krachten

Peugeot dealers Koot en Nefkens in Huizen slaan per 1 juli 2016 de handen ineen en gaan verder onder de naam Nefkens-Koot.

Nieuwe Peugeot Expert bestelauto

Peugeot stelt de nieuwe generatie Expert voor. Het is de bestelwagenuitvoering van de Traveller.

MKB Lease behaalt keurmerk Private Lease

Gisteren heeft MKB Lease met Lease’m een prestigieus keurmerk in ontvangst mogen nemen; het Keurmerk Private Lease.

PGA Nederland neemt Pouw Automotive over

Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagen dealer Pouw Automotive wordt overgenomen door PGA Nederland NV.

Nog enkele modellen beschikbaar met lage bijtelling!

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen, veranderen de bijtellingspercentages met ingang van 1 januari voor de zakelijke markt.

Opvolger Peugeot Expert

Peugeot komt in maart met de opvolger van de Expert. Deze bestel- en personenbus zal de naam “Traveller” gaan krijgen.

Rosier en Terwolde Renault gaan samenwerken

De dealeractiviteiten van Rosier Veendam en Terwolde Renault Veendam zullen per 1 januari a.s. samengaan onder de naam Terwolde Renault Veendam.

Honda HR-V en Jazz scoren goed in crashtest

EuroNCAP heeft de crashtestresultaten van vier nieuwe auto’s bekend gemaakt, waaronder de Honda Jazz en de Honda HR-V.

PGA doet grote overname in Frankrijk

PGA Frankrijk heeft met ingang van 30 oktober jl. de Schuller groep (MSA Group) overgenomen.

Hyundai Wittenberg beste Hyundai dealer van Nederland

Hyundai Wittenberg heeft van Hyundai Motors Nederland de Frontier Dealer Award 2015 uitgereikt gekregen voor beste dealer van Nederland.

Meer nieuws over de Honda NSX

Honda komt met meer informatie over zijn nieuwe supersportauto, de NSX. Het vermogen is 581 pk, de topsnelheid 307 km/u.

Renault maakt prijzen Talisman bekend

De prijzen van de Renault Talisman, de opvolger van de Laguna, zijn bekend. De sedan is voor minimaal € 30.590 verkrijgbaar vanaf begin december.

UAS bedrijven aanbevolen door klanten

UAS is beloond voor hun exceptionele service in 2015 door het onafhankelijke reviewplatform Opiness.nl.

Peugeot toont Dakar auto

Vorig jaar ontketende Peugeot de 2008 DKR, zijn deelnemer aan de Dakar Rally. Vanaf nu is een aangescherpte versie te zien.

Nieuwe website PGA Nederland

Hierbij presenteren wij u de nieuwe website van PGA Nederland.

Waterstofauto van Honda

De Honda FCV rijdt op waterstof. Na het studiemodel, presenteert Honda nu het productiemodel.

De nieuwe Hyundai Tucson

De nieuwe Hyundai Tucson is er. Het is de opvolger van de iX35, die sinds 2009 in productie is.

Nieuwe MINI Clubman nu bij Ekris

MINI heeft de nieuwe Clubman geïntroduceerd tijdens de IAA in Frankfurt. Hij staat vanaf nu ook bij Ekris in de showroom.

BMW presenteert nieuwe X1

BMW presenteert de nieuwe BMW X1. Een model waar de BMW X designtaal sterk naar voren komt.

Dacia blaast gerobotiseerde handbak nieuw leven in

Dacia doorbreekt een trend. Het merk introduceert een gerobotiseerde handbak,

Honda Concept Car

Honda neemt geen nieuw productiemodel als wereldprimeur mee naar de IAA, maar wel een bijzondere concept-car: de Project 2&4.

Renault komt met nieuwe Mégane

In de twintig jaar sinds de introductie van de Mégane heeft Renault wereldwijd meer dan 6,5 miljoen auto’s van dit type verkocht.

Autoverkoop zit in de lift

De verkoop van auto’s en motoren zit weer in de lift. In het tweede kwartaal van het jaar steeg de totale omzet met 6 procent in …

UAS gecertificeerd e-hersteller

UAS Schadeherstel heeft bewezen dat zij beschikken over de juiste kennis en techniek in de vorm van een gediplomeerd medewerker om schades aan e-voertuigen te kunnen herstellen.