Geplaatst op .

Audi kondigt vernieuwing aan

 

Audi gaat zijn modelprogramma de komende jaren verregaand vernieuwen. Het merk introduceert diverse elektrische auto’s en zal nieuwe, digitale activiteiten ontplooien. De solide core business – de verkoop van auto’s – vormt daarbij de basis voor de investeringen in de toekomst.

Nieuw verkooprecord
Afgelopen jaar verhoogde Audi het aantal verkochte auto’s wereldwijd met 3,6 procent tot een nieuw record van 1.867.738 auto’s. Succesfactoren waren met name de Audi Q7 en Audi A4-varianten. Audi verwacht tot 2020 drie batterij-elektrische auto’s te lanceren, om daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving te voorzien.

Focus op zelfrijdende auto
Als hoofdontwikkelaar binnen de Volkswagen Group zet Audi ook grote stappen voorwaarts met technologie voor zelfrijdende auto’s. Een nieuw opgerichte dochteronderneming, Autonomous Intelligent Driving GmbH in München, werkt aan een systeem voor zelfrijdende auto’s in steden. De technologie kan worden verwerkt in modellen van uiteenlopende merken en is tevens een belangrijk onderdeel van de mobiliteitsdiensten voor de toekomst, waaronder robottaxi’s. Tegelijkertijd vervolgt Audi de ontwikkeling van assistentiesystemen en technologie voor autonoom rijden voor andere verkeerssituaties, zoals snelwegen en buitenwegen.

Nieuw: Audi Q4 in 2019
De komende jaren gaat Audi zijn modelprogramma verregaand verjongen. Naast de introductie van de Audi A8 staan in 2017 tevens introducties van nieuwe generaties van belangrijke volumemodellen op stapel, waaronder de Q5 en A5. In 2018 versterkt Audi zijn line-up aan de bovenkant met de tweede generatie van de Audi A7 en de Audi Q8, als verdere uitbreiding van de succesvolle SUV-familie. In 2019 maakt nog een nieuw model zijn opwachting: de Audi Q4, een sportieve compacte ‘utility vehicle’.