Geplaatst op .

Audi zet stevig in op elektrisch rijden

 

Net als moederbedrijf Volkswagen gaat Audi vol mee in de ontwikkeling van elektrische auto’s.

 

Vanaf nu gaat een derde van het onderzoeksbudget van Audi naar de ontwikkeling van elektrische auto’s. Audi wil dat in 2025 minstens een kwart van alle verkochte Audi’s elektrisch is.

Vorig jaar kondigde Audi zijn eerste elektrische auto aan: het productiemodel van de e-tron Quattro Concept. Waarschijnlijk komt deze SUV in 2018 uit onder de naam Q6 e-tron. Het prototype van de Q6 heeft drie elektrische motoren, voor- en achterwielaandrijving. De lithium-ion batterijen kunnen draadloos worden geladen en moeten zorgen voor een imposante actieradius van 500 kilometer. Verder heeft de Q6 de nieuwste Audi-techniek aan boord voor autonoom rijden, zoals radar- en ultrasone sensoren, een videocamera en een laserscanner.

De markt voor elektrische auto’s zit in de lift. Momenteel werken fabrikanten hard aan het realiseren van een grotere actieradius en kortere oplaadtijd. Daarnaast werden er recent nieuwe bijtellingsregels vastgesteld; vanaf 2017 gaat het bijtellingspercentage voor semi-elektrische voertuigen trapsgewijs omhoog naar 22%. Daarmee is de volledig elektrische auto met een bijtelling van 4% extra interessant voor leaserijders.

Handig om na te lezen: onze leasemaatschappij MKB Lease heeft de nieuwe bijtellingsregels in een duidelijk overzicht gezet.