Geplaatst op .

BMW Concept X7 iPerformance

BMW presenteerde op de IAA in Frankfurt gisteren de Concept X7 iPerformance. Deze X7 is een grote SUV waarvan daadwerkelijk een productieversie komt.

Grote nieren

Wat direct in het oog springt, zijn de gigantische ‘nieren’ aan de voorzijde van de auto, waarvan het frame en de spijlen samen één geheel vormen.De koplampunits zijn voorzien van lasertechniek en in de units is een X’je verwerkt dat verwijst naar de X-familie waartoe het conceptmodel behoort. Nieuw voor een X-model van BMW zijn de ronde wielkasten; normaliter zijn deze namelijk hoekiger vormgegeven.

Plug-in Hybride

De concept-versie is voorzien van een plug-inhybride aandrijflijn. Die bestaat uit een TwinPower-benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor.

Interieur

De BMW X7 is een zeszitter met bijzondere stoelen. De zetels staan op een opvallend dun frame, wat de beenruimte voor alle inzittenden moet vergroten. Het lederen interieur toont verder een grote hoeveelheid beeldschermen en een enorm glazen dak. Het interieur is overigens typisch BMW. We zien elementen van alle huidige modellen, aangevuld met wat karakteristieke concept car features. De  X7 zal in 2018 op de markt komen, prijzen zijn nog niet bekend.