Geplaatst op .

Honda Civic Type R breekt records op Europese circuits

 

Honda wil de prestaties van de Civic Type R in heel Europa laten zien. Daarom stuurde Honda de Type R langs de bekendste Europese circuits om de proef op de som te nemen. De nieuwe hatchback stelde niet teleur: de Honda Civic Type R is nu op vijf circuits de snelste voorwielaangedreven productie-auto.

 

De Civic Type R maakte een tour langs het Britse circuit Silverstone, het Belgische Spa-Francorchamps, Monza in Italië, de Hongaanse Hüngaroring en Circuitó Estoril in Spanje. Coureurs uit de WTCC-raceklasse braken met de Type R op al deze circuits de ronderecords.

De Civic Type R is een combinatie van uitdagend design en technologische perfectie. De nieuwe hatchback heeft het karakter van een raceauto, die getemd is voor gebruik op de weg. De Type R is altijd een speciaal merk geweest in de stal van Honda. Geïnspireerd door het succes in de Formule 1 bouwde Honda in 1992 de allereerste Type R: de NSX-R. Het succes van die auto leidde tot een hele serie sportieve Honda’s. Met de Civic Type 3 als nieuwste paradepaard.

Wilt u de prestaties van de Honda Civic Type R graag zelf beleven? Onze collega’s bij Honda de Bois staan voor u klaar!