Geplaatst op .

MKB Lease behaalt Keurmerk Private Lease

Gisteren heeft MKB Lease met Lease’m een prestigieus keurmerk in ontvangst mogen nemen; het Keurmerk Private Lease.

Dit keurmerk is een initiatief van de Stichting Keurmerk Private Lease, wat op haar beurt in het leven is geroepen door de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en de Autoriteit Financiele Markt (AFM).

Met trots draagt Lease’m het Keurmerk Private Lease, waarmee zij bewezen hebben een betrouwbare partij te zijn voor het afsluiten van een privé leasecontract. Het biedt de privé leaserijder de volgende 5 zekerheden:

1.    Eerlijke voorwaarden
De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.
2.    Compleet product
Het is duidelijk wat de leaseprijs omvat; onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
3.    Bescherming tegen te hoge financiële lasten
Lease’m bekijkt en beoordeelt of de leaserijder de maandelijkse leasekosten financieel kan dragen.
4.    14 dagen bedenktijd
De leaserijder moet zorgeloos kunnen rijden met de leaseauto en een weloverwogen keuze kunnen maken, waarbij hij binnen 14 dagen de deal ongedaan kan maken.
5.    Zekerheid bij klachten
Een eventueel geschil met betrekking tot het contract wordt snel en eenvoudig opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

 

 

Het keurmerk is nieuw in de branche; de eerste 30 leasemaatschappijen ontvingen het keurmerk gisteren uit handen van de Stichting Keurmerk Private Lease, waar MKB Lease met Lease’m er één van was. Privé lease is een relatief nieuwe vorm van autorijden, die steeds meer in populariteit toeneemt. Daarom werd het tijd om een keurmerk in het leven te roepen om de klant een transparant beeld te geven van de partijen met wie zij veilig en betrouwbaar zaken kunnen doen.

Dick Tijdeman, directeur van Lease’m is erg blij met de certificering: “Het Keurmerk Private Lease is voor ons heel belangrijk. Het is het bewijs dat de voorwaarden en regels die wij hanteren, voldoen aan de strenge eisen van het keurmerk. Onze voorwaarden zijn helder geformuleerd en beschermen onze klant. Wie bij ons een private leasecontract afsluit, weet zeker dat hij niet voor verrassingen komt te staan. Wij bieden een volledig en overzichtelijk pakket met een vast maandbedrag en geen onverwachte onderhouds- en reparatiekosten. Zonder spaargeld te investeren, kan de klant bij ons in een nieuwe auto rijden. En dankzij het keurmerk weet hij zeker dat hij gedurende de duur van het contract zorgeloos van die nieuwe auto kan blijven genieten.”

Als aanbieder van privé lease is MKB Lease met Lease’m uitgebreid getoetst voordat zij het keurmerk kregen. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikte het keurmerk uit. Over drie manden wordt er nogmaals een audit gehouden om te controleren of Lease’m alle kwaliteitseisen die aan het keurmerk verbonden zijn, naleven. Daarna volgt een jaarlijkse autdit. Meer informatie en een filmpje vind je op www.keurmerkprivatelease.nl.