Geplaatst op .

MINI heeft de nieuwe Clubman geïntroduceerd. Er zijn in de eerste instantie drie versies beschikbaar. De enige dieselversie bij de introductie is de MINI Cooper D Clubman met een 150 pk sterke viercilinder diesel onder de kap. De sprint naar 100 km/h kost 8,6 seconden en de topsnelheid is 212 km/h.

De nieuwe Clubman is maar liefst 27 centimeter langer is dan de huidige. De wielbasis groeit met 10 centimeter en de breedte met 9 centimeter. De Clubman heeft voortaan conventionele achterportieren. De bagageruimte heeft standaard een inhoud van 360 liter, met neergeklapte achterbank is dit 1.250 liter.

De basisversie is de MINI Cooper Clubman, die een 136 pk sterke 1,5-liter driecilinder onder de kap heeft. De topversie is de Cooper S Clubman, die de beschikking heeft over een 2,0-liter viercilinder met een vermogen van 192 pk met een topsnelheid van 228 km/h.

Voor het eerst in een MINI is een achttrapsautomaat beschikbaar. Dat is in de Cooper S en Cooper D het geval, de Cooper heeft optioneel een zestrapsautomaat.

De Clubman kent drie rijmodi: Mid (standaard), Sport en Green. Deze instelling beïnvloedt de gaspedaalrespons, de besturing en (bij de versies met automaat) de schakeltijden.

MINI belooft niet alleen de spreekwoordelijke ‘kartachtige’ rijeigenschappen voor de Clubman, maar ook veel comfort. Het debuut van de Clubman vond plaats in Berlijn, het grote publiek kon op de IAA voor het eerst aan de auto snuffelen. Sinds kort staat de Clubman ook bij Ekris in de showroom. De klanten van Ekris hebben kennis kunnen maken met de Clubman tijdens de officiële introductie.