Geplaatst op .

Nieuwe Peugeot Expert

Peugeot stelt de nieuwe generatie Expert voor. Het is de bestelwagenuitvoering van de Traveller.

Peugeot onthult na de Traveller nu het werkpaard van zijn nieuwe, middelgrote bestelauto, de Expert. De Expert gaat geleverd worden in drie verschillende lengtes: 4,6 meter, 4,96 meter en 5,31 meter. De bijbehorende laadruimtes zijn: 5,1 m3, 5,8 m3 en 6,6 m3 groot. De langste variant is 3 centimeter hoger dan de andere twee (1,93 meter) en heeft een laadruimte met een lengte van 4 meter.

Peugeot biedt de Expert ook aan met dubbele cabine, waardoor er maar liefst zes zitplaatsen beschikbaar zijn. Verder is er de Plancher Cabine, met talloze mogelijkheden voor een opbouw in plaats van een laadruimte achter de cabine.

Er is een breed aanbod van dieselmotoren, met een cilinderinhoud van 1,6 of 2,0 liter. De vermogens zijn 95, 115, 120, 150 en 180 pk. De sterkste is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Het maximale laadvermogen van de nieuwe Expert bedraagt 1.400 kilogram.

Peugeot biedt vele nieuwe inovatieve opties aan op de Expert. Bijvoorbeeld de unieke ‘handsfree’ schuifdeuren, head-up display en een achteruitrijcamera die 180 graden zicht naar achteren biedt.

De nieuwe Expert staat vanaf juni bij Nefkens in de showroom.