Geplaatst op .

Emil Frey Nederland dochter Terwolde Holding BV, is voornemens Renault en Dacia Dealer Oving over te nemen.

Hiertoe hebben partijen afgelopen vrijdag een akkoord bereikt. Autobedrijf Oving is opgericht in 1962 en werd in 1982 Renault dealer. Sindsdien is Oving uitgegroeid tot een sterke regionale speler met vestigingen in Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord. Daarnaast werkt Oving samen met een aantal operators en erkend reparateurs teneinde het verzorgingsgebied optimaal te bewerken. En met succes, het bedrijf werd onlangs nog uitgeroepen tot Renault Dealer of the Year 2020. Terwolde is sinds 2009 met Renault en Dacia actief in Drenthe en Groningen.

Eigenaar Bert Oving is blij met de overname: “schaalvergroting is essentieel om ook in de toekomst succesvol te blijven. In Terwolde vinden we een partner met dezelfde waarden waar wij voor staan”.  Oving blijft na de overname in een adviserende rol aan het bedrijf verbonden.
Ook Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx is verheugd: “Door gebruik te maken van de sterktes van beide ondernemingen en tegelijkertijd alle synergie mogelijkheden te benutten ontstaat er een nog sterkere Renault en Dacia hub’”.

De overname past in het plan van Renault Nederland om het aantal Hub’s terug te brengen.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zullen de Oving bedrijven met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 onderdeel worden van Terwolde Holding BV. Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het eerste kwartaal 2021 afgerond zijn.