Geplaatst op .

Emil Frey Nederland NV neemt de in Almere gevestigde leasemaatschappij Autoplanning over.

Algemene Leasemaatschappij Autoplanning BV is in 1997 opgericht door directeur en aandeelhouder Wil Uitenbroek. Onder leiding van Uitenbroek heeft het bedrijf altijd een eigen kijk op autoleasing gehad. Niet gebonden aan een merk of bank en met alle ruimte om flexibel in te spelen op de wensen van haar klanten. Ook het dealer kanaal, speelt een belangrijke rol binnen Autoplanning. Met One-Stop-Lease werd een partner concept in de markt gezet, waarbij de dealer en zijn klant centraal staan.

De overname past in het plan van Emil Frey om te groeien met alle kernactiviteiten, waaronder dus ook leasing. Simon Luijckx, CEO van Emil Frey: “Met Autoplanning hebben we een partner gevonden die mooi aansluit bij de leaseactiviteiten van MKB Lease. Met een gedegen klanten portfolio en een sterke binding met het dealerkanaal“.

Ook directeur en aandeelhouder Wil Uitenbroek is blij met de overname: “In Emil Frey vinden we een partner met dezelfde waarden waar wij voor staan. Een partner aan wie ik met vol vertrouwen Autoplanning kan overdragen”.  

De overname zal met terugwerkende kracht vanaf 1 januari effectief worden.