Geplaatst op .

Emil Frey Nederland dochter Ekris is voornemens BMW, MINI en BMW Motorrad dealer Keram over te nemen. Keram is sinds 1966 BMW dealer en heeft vestigingen in Heerlen en bij Maastricht-Airport.

De huidige directeuren Ralph Kerres en John Meessen zijn blij met de overname: “schaalvergroting is essentieel om ook in de toekomst succesvol te blijven. Dat betekent dat je keuzes moet maken. In Emil Frey/Ekris vinden we een partner met dezelfde waarden waar wij voor staan. Dat is in het belang van onze klanten en onze medewerkers”.

Ook Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx is verheugd: “Keram is een prachtig bedrijf en met de overname kunnen we onze Ekris BMW en MINI activiteiten nog verder versterken. Daarnaast voegen we ook BMW Motorrad toe aan onze portfolio”.

Anne Brons, algemeen directeur BMW Group Nederland begrijpt de beweegredenen van verkoper: ”Elektrificatie, digitalisatie en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vereist ook aan de kant van onze dealers een nog verdere professionalisatie en specialisatie. Daar is een bepaalde schaalgrootte voor nodig”.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zullen de Keram bedrijven met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 onderdeel worden van Ekris. Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het jaar volledig afgerond zijn.