Geplaatst op .

Nieuwe Peugeot 3008: de compacte SUV

De nieuwe Peugeot 3008 staat voor een krachtige stijl, sterke beleving en slimme technologie.

Het uiterlijk kenmerkt zich door de nieuwe designstijl van Peugeot. De voorkant van de Peugeot 3008 straalt kracht uit door zijn robuuste verticale grille en gestroomlijnde full-LED koplampen. Het dynamische design wordt versterkt door optionele verchroomde sierstrips, panoramisch Black Diamond schuif/kanteldak en glanzende, zwarte afwerking om de achterlichten.

De auto is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen: Active Safety Brake, Distance Alert, Active Lane Departure Warning, Vermoeidheidsherkenning, Grootlichtassistent, Verkeersbordherkenning, Adaptieve Cruise Control en een dodehoeksensor. Met de VisioPark 360 kan de bestuurder tijdens het parkeren rondom de auto kijken.

Binnenin zorgt de i-Cockpit voor veel gebruikersgemak. Deze bestaat uit een overzichtelijk head-up instrumentenpaneel, compact stuurwiel met bedieningstoetsen en een elektronisch bedienbare EAT6-versnellingsbak. Via twee personaliseerbare touchscreens kan de bestuurder snel navigeren naar radio, airco en mobiele apps. Het infotainmentsysteem verbindt zonder moeite met MirrorLink, Android Auto en Apple Carplay.

De beleving voor de passagiers gaat echter verder. Via de i-Cockpit Amplify schakelt de bestuurder de massagefunctie van de stoelen in en kan hij de sfeerverlichting en de geur in de auto naar persoonlijke smaak regelen.

Met z’n lengte van 4,45 meter is de Peugeot 3008 een compacte SUV te noemen. Het koffervolume bedraagt 520 liter, en kan uitgebreid worden naar 1.580 liter door de achterbank neer te klappen. De laadvloer is perfect vlak.

De Peugeot 3008 geeft een vernieuwende kijk op mobiliteit. Als verlengstuk van de auto kan in de koffer de elektrische step e-Kick worden opgeborgen en opgeladen. Deze maakt drukke stadscentra beter bereikbaar.

De nieuwe Peugeot 3008 behoort tot de zuinigste auto’s in het segment SUV’s. Hij heeft een licht onderstel en is leverbaar met de schone schone PureTech- en BlueHDi-motoren. De auto is leverbaar met 2 verschillende benzine- en 3 dieselmotoren.

De nieuwe Peugeot 3008 staat deze herfst bij Nefkens Peugeot in de showroom. Onze medewerkers bij Nefkens vertellen u graag meer!