Geplaatst op .

Vorig jaar ontketende Peugeot de 2008 DKR, zijn deelnemer aan de Dakar Rally. Vandaag is een aangescherpte versie te zien. In april vorig jaar trok Peugeot het doek van 2008 DKR, die met al zijn uiterlijke en innerlijke macht klaar was gestoomd voor de Dakar Rally. Het “woestijnmonster” is nu aangepast voor de nieuwe Dakar Rally.

De vernieuwde 2008 DKR is DKR16 gedoopt en is langer, lager, breder en sterker dan ooit te voren. De overhang aan zowel de voor- als achterzijde is verkort om hellingen en heuvels effectiever te lijf te kunnen gaan. De reeds bekende DKR beschikt over een 345 pk sterke twinturbo-dieselmotor die in zijn nieuwe gedaante meer kracht levert. Hoeveel sterker hij is, is nog niet bekend. Wel is het opnieuw een voorwielaangedreven autor.

Verder is het onderstel aangepakt en is ook de gewichtsverdeling geoptimaliseerd. Lichtgewicht magnesium wielen moeten het gewicht drukken en ook de aerodynamica en de koeling is herzien. Bovenop het dak is nu een aangepaste luchthapper geplaatst. In januari kunnen we hem in actie zien tijdens de Dakar Rally.

(Bron: Autoweek)