Geplaatst op .

Renault introduceert Twingo GT: de sportieve stadsauto

 

Met de Twingo GT introduceert Renault een nieuwe, sportieve stadsauto in het A-segment.

 

De combinatie van een driecilinder turbobenzinemotor, een handgeschakelde versnellingsbak én achterwielaandrijving is uniek in deze klasse.

De Renault Twingo GT combineert de dynamiek van een achterwielaangedreven stadsauto met de eigenschappen van Renault Sport-modellen. De handgeschakelde transmissie met aangepaste overbrengingsverhoudingen draagt bij aan het levendige karakter van de Twingo GT.

De sportieve hatchback is qua design geïnspireerd op de Twin’Run Concept. Kenmerkend voor het uiterlijk van de Twingo GT zijn het aangepaste onderstel, de speciale 17 inch-wielen, luchtinlaat in het zijscherm, dubbele uitlaatpijpen en opvallende striping. Naast de nieuwe carrosseriekleur Orange Piment wordt de GT leverbaar in nog drie carrosseriekleuren. Aluminium pedalen en een versnellingspook met details in leer maken het sportieve uiterlijk af.

 De nieuwe Twingo GT beleeft zijn debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni 2016). Het nieuwe model staat vanaf dit najaar in onze showrooms. Voor meer informatie staat Renault-dealer Terwolde voor u klaar.