Geplaatst op .

Renault komt met nieuwe Mégane

In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie van de Mégane heeft Renault wereldwijd meer dan 6,5 miljoen auto’s van dit type verkocht. Renault heeft dit uiterst belangrijke model geheel vernieuwd en presenteerde op de IAA in Frankfurt de nieuwe Mégane, de vierde generatie met deze naam We moeten nog wel even wachten op deze nieuwe telg, begin volgend jaar verwacht Terwolde hem in de showroom.

In het zeer competitieve C-segment onderscheidt de nieuwe Mégane zich door zijn dynamische vormgeving en kenmerkende lichtsignatuur aan voor- en achterzijde. Het ontwerp van de nieuwe Mégane is tot stand gekomen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design Renault.
Aan de top van het gamma van de nieuwe Renault Mégane staat de GT die direct vanaf de introductie leverbaar is. Het ontwerp is geïnspireerd op de sportieve genen van Renault Sport.

Een onderscheidend Design
Met zijn kenmerkende lichtsignatuur en uitgebalanceerde proporties is de nieuwe Mégane boven alles een Renault. Hij toont zijn familiebanden door zijn brede schouderlijn en het front dat de nieuwe merkidentiteit van Renault draagt: het grote verticale Renault-logo.

Net als de Renault Talisman heeft de nieuwe Mégane de typerende lichtsignatuur van Renault. Aan de voorzijde in de vorm van C-vormige koplampen, waarvan de omtrek doorloopt tot in de bumper, en aan de achterzijde met verlichting over de volle breedte van de auto, die continu brandt en de breedte van de auto benadrukt.
‘In de zeer concurrerende markt voor compacte hatchbacks is het van essentieel belang dat de nieuwe Mégane zich al bij de eerste aanblik onderscheidt van de concurrentie’, zegt Franck Le Gall, ontwerper van de carrosserie.
Verchroomde details accentueren de hoge taillelijn, de grille en de portiergrepen. Subtiele plooien in de motorkap, verchroomde sierlijsten en de luchthappers aan weerszijden van het front versterken de karakteristieke uitstraling van de voorkant.