Geplaatst op .

Volkswagen I.D. als concept car in Parijs

 

Op de Autosalon van Parijs, van 1 t/m 16 oktober, staat bij Volkswagen de nieuwe I.D. centraal, een emissievrije concept car die over 4 jaar in productie gaat.

De I.D. is de eerste van een nieuwe generatie innovatieve elektrische auto’s van Volkswagen. In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. Ook de e-Golf beleeft zijn wereldpremière in Parijs en komt in november aanstaande op de markt. Hij heeft een emissievrije actieradius van maximaal 300 kilometer en het nieuwe infotainmentsysteem kan worden bediend door middel van gebaren

Een nieuwe richting
Met de I.D. slaat Volkswagen een nieuwe richting in. Dit is het eerste model van het merk dat op de markt komt met de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB) als basis. De I.D. wordt aangedreven door een 125 kW/170 pk sterke elektromotor. Hij heeft een actieradius van maximaal 600 kilometer en zal qua prijsniveau vergelijkbaar zijn met de huidige Golf.

Eigen design
In het interieur past het merk voor het eerst het zogenaamde Open Space concept toe. De I.D. is iets korter dan een Golf, maar hij heeft het ruimteaanbod van een Passat. Dit komt door de opzet van het platform met een elektromotor op de achteras en een hoogvoltagebatterij die in de wagenvloer is verwerkt. Ook slaat de I.D. een brug naar het jaar 2025: als eerste studiemodel van Volkswagen kan hij volledig autonoom rijden. De autonome modus is te activeren door het VW-logo op het stuur aan te raken. Daarop verdwijnt het stuur in het dashboard. Dit zorgt voor een compleet nieuwe beleving van ruimte.