Geplaatst op .

Honda heeft de FCV aan de buitenwereld voorgesteld. De waterstof-Japanner beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Tokyo Motor Show die eind november plaatsvindt.

In januari van dit jaar konden we al digitaal kennismaken met de FCV Concept, een studiemodel dat voor een deel weggaf hoe Honda’s nieuwe waterstofauto vormgegeven zou worden. Ruim voor de Tokyo Motor Show is het productiemodel nu gepresenteerd.

Net als de Mirai van landgenoot Toyota is ook de techniek van de FCV gehuld in een spraakmakende verpakking. We zien een front waarin we het nieuwe gezicht van Honda herkennen, een ontwerp dat we in grote lijnen al zagen op de nieuwe Civic.

Scherpe vouwen en een bijzonder afgesneden wielkast geven de FCV een geheel eigen gezicht mee. Led-koplampen, boomerang-dagrijverlichting, een zwart dak en luchtroosters op het voorscherm; Honda heeft er werk van gemaakt.

Interessanter is wellicht wat er onder de kap ligt. Exacte specificaties hebben we nog niet, maar Honda kan ons wel vertellen dat de waterstofauto een actieradius van liefst 700 kilometer heeft. In 2020 wil Honda op grote schaal auto’s met een brandstofcel verkopen.