1878

Molenaar Jan Nefkens start in 1878 met, naast de bedrijvigheid van de molen, met de verkoop van schrijfmachines en rijwielen. Zoon Piet wordt geboren.

1899

Jan Nefkens breidt hij zijn activiteiten uit naar zijn eerste automobiel. Zijn eerste auto was een uit Frankrijk afkomstige ‘de Dion et Bouton’.

Aanvankelijk was er veel weerstand over de komst van de luidruchtige wagens op de weg. Door de spoorwegstaking in 1903 wordt de verspreiding van poststukken gedaan met de auto, hetgeen het imago van de auto een enorme boost geeft.

1908

Officiële oprichting van Gebr. Nefkens door de gebroeders Piet en Antoon Nefkens. Het familiebedrijf handelt op dat moment in rijwielen, motorrijwielen, automobielen en schrijf- en naaimachines.

Drie automerken zijn bepalend geweest voor het snelgroeiende succes van Nefkens: het Duitse merk Adler, Graham-Paige uit de VS en Peugeot uit Frankrijk. Van de 250 auto’s die in 1903 over de Nederlandse wegen reden, was een kwart Peugeot.

1914

Uitbreiding met de filialen in Venlo en Amsterdam is een feit.

1916

Het jaar van de opening van de nieuwe hoofdvestiging in Utrecht.

1932

Gebr. Nefkens is zo sterk gegroeid dat de hoofdvestiging niet meer toereikend is. Een nieuwe vestiging aan de Biltstraat te Utrecht wordt betrokken.

1933

Gebr. Nefkens wordt Nederlands belangrijkste importeur. Helaas maakt Jan Nefkens zelf het ware succes niet mee, hij overlijdt kort daarna. Tijdens de tweede wereld oorlog wordt in 1940 het pand aan de Biltstraat gevorderd door de Duitsers.

Na de oorlog komt de handel moeizaam op gang. In 1946 worden de eerste auto’s weer verkocht. Vijf jaar later, in 1961, start Nefkens met de exploitatie van Peugeot dealerbedrijven.

1971

De broers Nefkens kopen in 1971 Elgersma. Het bedrijf dat gevestigd is in Vianen groeit uit tot een onafhankelijke handelsfirma voor de totale automotive branche. Elgersma levert een uitzonderlijk breed productenpakket aan handels- gebruiks- en verbruiksartikelen. En dat volgens een volstrekt uniek one-stop-shoppingconcept. Meer over al onze Elgerma-activiteiten ziet u op www.elgersma.nl.

1987

Nefkens start MKB Lease en geeft daarmee het startsein voor zakelijke leaseproducten, bij elke leasemaatschappij. Kijk wat MKB Lease nu onderneemt op www.mkblease.nl.

1989

Start Nefkens Trading, dat sinds 1989 de naam Netherlands Car Trading [NCT] draagt. Overal ter wereld leveren zij belastingvrij nieuwe én gebruikte auto’s. Inmiddels zijn zij met name actief in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Zwitserland. Ontdek wat de activiteiten nu zijn op www.nct.nl.

2006

Nefkens neemt Ekris BMW/MINI en Ekro Honda over.

2008

De Nefkens Groep (Gebr. Nefkens NV) krijgt een nieuwe naam: PGA Nederland NV. PGA is onderdeel van het Franse PGA Motors S.A dat op haar beurt weer onder Porsche Holding in Oostenrijk valt. Daarbij wordt de naam Nefkens exclusief gebruikt voor de Peugeot-dealerbedrijven.

2009

In het jaar 2009 start PGA Nederland met Terwolde Renault/Dacia.

2011

In 2011 wordt Smeeing Hyundai overgenomen en de start Hyundai Wittenberg. In 2014 is de overname Hyundai rayons Woerden en Utrecht door Hyundai Wittenberg.

2013

PGA start met een centraal klanten contact center. Onder de naam NIKKI worden de dealerbedrijven gesupport in het contact met de klanten. Zo werkt PGA aan een pro-actieve klantbenadering en optimale klantrelaties.

2015 - heden

In 2015 worden drie Smit & Co Opel vestigingen (Deventer, Kampen en Zwolle) geruild voor de Peugeot-activiteiten in Naarden. Daarmee neemt PGA Nederland afstand van Smit & Co Opel. Ook is de start van “Schadeherstelmeester”: Een initiatief van Broekhuis, PGA en Autoschade Herstel Groep.

2015 - heden

In 2015 worden drie Smit & Co Opel vestigingen (Deventer, Kampen en Zwolle) geruild voor de Peugeot-activiteiten in Naarden. Daarmee neemt PGA Nederland afstand van Smit & Co Opel. Ook is de start van “Schadeherstelmeester”: Een initiatief van Broekhuis, PGA en Autoschade Herstel Groep.